2014/05/21

6.C-1 EGUNEROKOA

2014ko maiatzaren 21a
Azelgen purea eta azelgen penkak

Gaur guk landatutako azelgak hartzera joan gara baratzera. Gero sukaldera joan gara eta bi plater prestatu ditugu azelgekin:

Penkak:
Lehenengo azelgen beko partea moztu eta ondo garbitu.Ondoren egozten jartzen dugu pare bat minutu. Ondoren atera eta zati baten gainean, jamoia jarri gero gazta. Hori egin ondoren hirinetik pasatu.  Hori egitean arrautzetik pasatu behar da. Hori dena egin ostean olioa sartaginera bota eta sua altu jarrita azelgak jartzen ditugu minutu batzuk pasa ondoren kontu andiz buelta ematen diozu beste minutu batzuk hitzita gero atera eta oso goxo dago.
Purea:
Azelgen hostoa ondo garbitu behar da. Bitartean tipula eta patata zuritu egiten da, zurituta lapikoan sartu bero daitela. Hori egitean azelgak moztu eta mostutakoa lapikora bota.Azkenik dena batidorarekin nahastu. Gero berotzen utzi pixka bat eta jan.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina