2014(e)ko maiatzakren 13(a), asteartea

6.E-1 EGUNEROKOA



2014ko maiatzaren 6a
Azelgen purea eta azelgen penken liburutxoak

Gaur guk landatutako azelgak hartzera joan gara baratzera. Azelgak artuta bi gauza egin ditugu azelgekin:
liburutxoen osagaiak:
-Hirina   
-Arrautzak   
-Azelgak   
-Gazta   
-Jamoia
-Olioa   
Lehenengo azelgen beko partea zuria dena, moztu eta ondo garbitu. Ondoren moztu bi zati berdinetan, eta egozten jartzen dugu pare bat minutu. Ondoren atera eta sati baten gainean, jamoia jarri gero gazta eta gero azelga. Hori egin ondondoren hirinetik pasatu azelga liburutxoa zuria geratu arte.  Hori egitean arrutzak irabiatu likido gelditu arte eta gatza pizkatxo bat bota lehen bezala arrautzetik pasatu behar da.  Hori dena egin ostean olioa sartenera bota eta sua topera jarrita librutxoak jartzen ditugu baina ez denak batera, minutu batzuk pasa ondoren kontu andiz buelta ematen diozu beste minutu batzuk hitzita gero atera eta oso goxo dago.




Pure azelgen osagaiak:
  • Azelgen hostoak.
  • Tipulak.
  • Izoztutako porruak.
  • Patatak.
  • Olioa.
  • Ura.


Azelgen hostoa ondo garbitu eta pizka bat utzita uretan. Bitartean tipula eta pata zuritu egiten da, zurituta lapikoan sartu bero daitela. Hori egitean azelgak ondo garbituta txurro bat egines mostu eta mostutakoa lapikora bota. Ondoren izoztutako porruak lapikora bota pare bat minutu batzuk hitzi eta gero ura pizkatso bat bota eta gero dena batidorarekin batitu. Gero piska bat hitzi berotzen eta jan.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkin bat