2017ko ekainak 5
ENTSALADA EGITEN Baratzera joan gara entsaladako osagai batzuk batzera eta partzelak ureztatzeko. Ondoren eskola-sukaldera jaitzi eta entsalada egiten hasi gara.
Osagaiak:
- Olibak
- Tomatea
- Bonitoa eta hegaluzea
- Patata egosiak
- Uraza
- Azenarioak
- Arrautza egosiak
- Tipulina
- Gatza
- Oliba olioa
- Ozpina
Prozedura:
- Baratzera igo eta gure uraza, tipulinak eta azenarioak batu.
- Sukaldera joan eta uraza, tipulinak eta azenariok urarekin ondo garbitu.
- Patata eta arrautzak egozten jarri 10-15 minutu arrautzak eta patatak beraien tamainaren arabera aiztoa barruan sartu eginda dauden ikusteko.
- Uraza hostoak zatitu eta bolean jarri.
- Patatak, arrautzak, tomatea eta tipulina moztu, bolera gehitu eta hauek gatzitu.
- Bonitoa eta olibak bota.
- Olioa eta ozpinaz binagreta prest utzi dugu azkenengo momentuan entsaladari gehitzeko.
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina